splosnipogojiposlovanja.pdf


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Kontaktni podatki: PRODAJA IN POSREDNIŠTVO, Brigita Gönc s.p.
Naslov podjetja: DOLINA PRI LENDAVI, Glavna ulica 36, 9220 Lendava
Telefon: 051-244-148
Spletna stran: www.cudezna-zivameja.si , www.aronija-si.si
E- pošta naslov: cudeznazivameja@gmail.com
Bančni račun SI56-0234-2026-0938-045 Bic-swift: LJBASI2X
ID za DDV: SI76266672 - Zavezanec za DDV.
Matična številka: 6605222000
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Za nakup izdelkov iz spletne trgovine www.cudezna-zivameja.si , www.aronija-si.si morate biti starejši od 18 let. S potrdilom »strinjam se » s spodaj navedenimi splošnimi pogoji hkrati potrjujete, da ste starejši od 18 let.
Ti splošni pogoji veljajo ne glede na statutarni ali dejanski sedež kupca in ne glede na njegovo dejansko sposobnost razumevanja jezika, v katerem so ti splošni pogoji sestavljeni.
Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti sadik oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost sadik (vsaka sadika ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bila dostopna v razumljivem roku)
5. pogoje dostave sadik ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v EUR(Evrih).
7. način plačila in dostave
8. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
POGOJI :
Kupec je fizična oseba, ki uporablja izdelke za namene izven poklicne in pridobitvene dejavnosti. V primeru, da je kupec pravna oseba (klubi, društva, šole, ipd.) se naročanje in nakup izvršita individualno in plačilo se izvrši po predračunu. Plačilo se izvrši na PRODAJA IN POSREDNIŠTVO, Brigita Gönc s.p . : SI56-0234-2026-0938-045
POGOJI SODELOVANJA
Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcev in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja PRODAJA IN POSREDNIŠTVO, Brigita Gönc s.p . artiklov, ki jih tržimo so sezonskega značaja, kar pomeni da v določenih letnih časih niso dobavljivi. Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko, v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje težav v povezavi z uporabnikom.
CENE
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene izdelkov in dostave (poštnine) so v evrih (EUR) z vključenim 9,5% in 22 % DDV. Cene veljajo na dan naročila. Pridržujemo so pravico do napak pri vnosu. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu : »Obvestilo o uspešno prejetem naročilu«. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
NAČINI PLAČILA
 Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu
• z gotovino po povzetju *
• plačilo na tekoči račun spletne trgovine ( plačilo po predračunu )
Kupcu, ki je naročil izdelek in le tega ni prevzel, lahko vsa nadaljnja naročila storniramo.
FOTOGRAFIJE
Fotografije izdelkov v spletni trgovini so simbolične. Pridržujemo si pravico do napak pri vnosu.
POSTOPEK NAKUPA
 Nakupi v spletni trgovini so mogoči 24 ur na dan in vse dni v letu.
 Kupec je fizična oseba, ki uporablja izdelke za namene izven poklicne in pridobitne dejavnosti. V primeru, da je kupec pravna oseba (klubi, društva, šole, ipd.) se naročanje in nakup izvršita individualno in plačilo se izvrši po predračunu. Plačilo se izvrši na PRODAJA IN POSREDNIŠTVO, Brigita Gönc s.p . : SI56-0234-2026-0938-045
 Kupec s privolitvijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej spletni strani in sprejme pravila varovanja osebnih podatkov.
 
NAROČILO BLAGA
Želeno blago uporabnik naroči elektronsko preko spletne naročilnice, preko e-poštnega naslova cudeznazivameja@gmail.com ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o oddanem naročilu bodo shranjeni pri ponudniku. Naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali z uporabo spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite telefonsko, preko spletne naročilnice za spreminjanje že obstoječega naročila ali pa pošljete po elektronski pošti.
 Veliko artiklov, ki jih tržimo so sezonskega značaja, kar pomeni, da v določenih letnih časih niso dobavljivi.
 Naročilo (pogodba) se sklepa v slovenskem jeziku.
 PRODAJA IN POSREDNIŠTVO, Brigita Gönc s.p. si pridružuje pravico, da zavrne naročilo, če ga ne more izpolniti pod navedenimi pogoji.
POTRDITEV NAROČILA
1. Preverite količino izbranih artiklov
2. Vnesite vaše osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon , e-mail)
3. Potrdite svoje naročilo oziroma ga oddajte s klikom na ¨potrdi ¨
 Preden potrdite svoj nakup ponovno preverite količino izbranega artikle, saj še lahko spreminjate količino. Tukaj lahko oddate tudi opombe k vašemu naročilu. Pred nadaljevanjem morate potrditi, da se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja in Varovanju osebnih podatkov. Po kliku »potrdi« se naročilo zaključi, na ekranu pa se vam izpiše : »Vaše naročilo je uspešno zaključeno«. Potrdilo o naročilo prejmete tudi na vaš elektronski naslov.  Zavezujemo se, da v obljubljenem roku blago zapakiramo, odpošljemo in vas o tem obvestimo po elektronski pošti, SMS-u ali po telefonu. Naročilo lahko prekličete pred prejetim obvestilom o poslani pošiljki.
NAROČILO POTRJENO - POGODBA SKLENJENA
Ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost naročenih sadik ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne in o tem kupca vsaj dva dni pred dostavo obvesti o datumu pošiljanja. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom " Vaše naročilo je uspešno zaključeno " nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.
VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Registracija oz. vpisovanje osebnih podatkov v spletni trgovini je nujno za pravilno izvajanje storitev ponudnika. Zavezujemo se, da ne bomo posredovali ali kako drugače trgovali z vašimi osebnimi podatki. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in drugo potrebno komunikacijo.
DOSTAVA IN PAKIRANJE
 Dostava je možna le na ozemlju Republike Slovenije.
 Dostava naročila bo v primeru plačila po povzetju.
 Stroške pakiranja in dostave krije naročnik (prejemnik)
 Stroški dostave so odvisni od sledečih dejavnikov:
• teža naročenih sadik,
 Po oddaji vašega naročila organizatorju transporta, vas o tem obvestimo na vaš elektronski naslov, pošljemo SMS sporočilo ali vas kontaktiramo na posredovano telefonsko številko. Naročene artikle lahko pričakujete naslednji dan oziroma dan za tem. Lahko pa se pojavi nepričakovana napaka – višja sila, za katero ne moremo odgovarjati.
 Po prevzetju pošiljke, če gre za rastline, vam svetujemo, da jih postopoma izpostavljate soncu, saj so bile določen čas v temnem prostoru, kjer niso imele svetlobe.
PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
 Na podlagi 2. točka 5. odstavka 43. č člena, Zakona o varstvu potrošnikov, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2 možnost vračila ne velja za hitro pokvarljivo blago – sadike rastlin in čebulic.
 Za ostalo blago kupec lahko v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago, brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti na naslov Prodaja in posredništvo, Brigita Gönc s.p. , Dolina pri Lendavi , Glavna ulica 36, 9220 Lendava, ali na e-pošto cudeznazivameja@gmail.com.
 Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa.
 Stroške vračila krije pošiljatelj sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo .
 Celotno kupnino vam vrnemo najkasneje v roku 14 dni od prejetja vrnjenega blaga (razen za sadike).
IZDAJA RAČUNA, SKLENITEV POGODBE IN PLAČILO BLAGA
Podjetje Prodaja in posredništvo, Brigita Gönc s.p izda račun za naročene sadike. Naročene sadike kupec plača ob dostavi (po povzetju), ob osebnem prevzemu ali po predračunu. Naročene sadike so v lasti podjetja Prodaja in posredništvo, Brigita Gönc s.p do plačila celotne kupnine.
GARANCIJA
Sadike imajo garancijo. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na spletni strani.
KOMUNIKACIJA
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.
VAROVANJE ZASEBNOSTI
Obvezujemo se, da bodo kakršni koli osebni podatki pridobljeni preko spletne trgovine v celoti ostali v lasti podjetja Prodaja in posredništvo, Brigita Gönc s.p. (posrednik) ,katere upravljalec spletne strani je Brigita Gönc s.p. Vaši osebni podatki bodo služili izključno potrebam izvedbe in dostave naročila ter obveščanja o novostih preko e-pošte.
ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila.
PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti cudeznazivameja@gmail.com. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Varovanje osebnih podatkov
Spletna trgovina cudezna-zivameja.si in aronija-si.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo. Sistem spletne trgovine ne hrani bančnih podatkov kupca.
Ponudnik bo zgoraj navedene osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov in naročenih artiklov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 
 
Uporaba in razkritje osebnih podatkov
Vaši osebni podatki bodo uporabljeni zgolj za odziv na vaše zahteve, za izvajanje pogodb sklenjenih z vami in za potrebe tehnične administracije. Vaši osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.
Zgoraj navedeni osebni podatki bodo iz sistema izbrisani v primeru, da prekličete soglasje, če poznavanje podatkov ni več potrebno za namene, za katere so bili pridobljeni in če je shranjevanje podatkov v neskladju z obstoječimi zakoni.
 
Pravica do informacij
Na vašo pisno zahtevo, vezano na shranjevanje vaših osebnih podatkov, bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. V ta namen nas lahko kontaktirate preko elektronskega naslova navedenega na dnu spletne strani.
 
Varnostni nasvet
Z uporabo najmodernejših tehničnih sredstev in dobro organiziranostjo poskušamo osebne podatke varovati na najučinkovitejši možni način. V primeru komunikacije preko elektronske pošte pa popolne varnosti podatkov ni mogoče zagotoviti, zato vam za posredovanje zaupnih podatkov priporočamo uporabo navadne pošte. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 
Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
Mnenja/komentarji uporabnikov
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
 
Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh, kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen Obligacijskega zakonika). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
 
Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova cudeznazivameja@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Končna določila
Z uporabo spletne trgovine "www.cudezna-zivameja.si , www.aronija-si.si " v celoti sprejemate pogoje poslovanja in se jih zavezujete spoštovati. Pogoji uporabe se lahko spremenijo, spremembe bodo objavljene na tej strani. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo portala, se šteje, da s spremembami pogojev uporabe soglašate.
Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Brigita Gönc s.p. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Uporabljena zakonodaja
Nadzornik podatkov se zavezuje, da bodo osebni podatki obdelani v skladu z veljavno zakonodajo, zlasti naslednjimi pravnimi predpisi:
 Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov)
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Hvala za zaupanje!
Želimo vam čim več prijetnih trenutkov ter prijetno nakupovanje v spletni trgovini www.cudezna-zivameja.si , www.aronija-si.si.

splosnipogojiposlovanja.pdf
 

best free web site maker